Transport Online - Den Haag Centraal plat door reparatie aan wissels

Den Haag Centraal plat door reparatie aan wissels

Den Haag Centraal plat door reparatie aan wissels
19-02-2014 19:53 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Rond Den Haag Centraal rijden woensdagavond vanaf 18.00 uur geen treinen. Dat komt door een spoedreparatie, meldt de NS. Volgens een woordvoerder van Prorail zijn vier wissels buiten gebruik gesteld. De extra reistijd is meer dan een uur.

Uit een inspectie eerder vandaag is gebleken dat de wissels, twee bij Den Haag en twee bij Rotterdam, niet voldoen. "We nemen het zekere voor het onzekere en hebben daarom alles buiten werking gesteld", vertelt een woordvoerder van Prorail. De spoorbeheerder wil een incident als in Hilversum halverwege januari, waar een trein ontspoorde door een defecte wissel, voorkomen.

Naast Den Haag Centraal wordt ook Rotterdam Centraal getroffen door de gevolgen van de spoedreparatie. Rond het station is maar beperkt treinverkeer mogelijk. Reizigers richting Rotterdam Centraal moeten rekening houden met een extra reistijd van een halfuur tot een uur.

NS adviseert reizigers om tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal gebruik te maken van de Randstadrail en tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal en Den Haag Centraal en Den Haag HS de tram te nemen.

Zowel de spoorwegen als Prorail kunnen niet aangegeven hoe lang de verstoring zal duren. "We werken met man en macht om de zaak zo snel mogelijk op te lossen", aldus de zegsman. Speculaties over een wilde staking onder het personeel van Prorail worden door de woordvoerder overigens tegengesproken. "Daar is geen sprake van."

Wel is op de verkeersleidingspost in Den Haag aan het begin van de avond gedurende tien minuten het werk neergelegd 'om helderheid te krijgen over de precieze wissels die gerepareerd moesten worden en over welke wissels er nog wel gereden mocht worden', schrijft Prorail op zijn site. Zo'n twintig treinen hebben daar hinder van ondervonden in de omgeving van Den Haag HS en Den Haag Centraal. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions