Clicky


Kind (9) doodgereden door lesvrachtwagen in Eindhoven

Kind (9) doodgereden door lesvrachtwagen in Eindhoven [+foto]
19-02-2014 12:48 | Ongevallen | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Op de Pastoriestraat in Eindhoven is woensdagochtend rond 08:30 uur bij een verkeersongeval een 9-jarige fietser uit Eindhoven overleden. Hij kwam ongelukkig in aanraking met een vrachtauto, bestuurd door een 18-jarige man uit Best.

Uit eerste bevindingen van de politie zou het volgende gebeurd zijn. Het fietsertje reed over de ventweg en maakte plots een stuurmanoeuvre naar links, waardoor hij viel en met zijn lichaam deels op het wegdek terecht kwam. Op datzelfde moment kwam op vrijwel gelijke hoogte een vrachtauto voorbij gereden en kon de chauffeur de jongen niet ontwijken, ondanks dat de vrachtauto nog remde.

De vrachtauto reed ongeveer 40 km/u. Het is een lesvoertuig en de chauffeur kreeg op dat moment rijles. De weg werd direct na het ongeval afgesloten voor onderzoek. Medewerkers van Slachtofferhulp werden onder andere ingezet voor mensen die ooggetuigen waren van het trieste ongeval.

Na het politieonderzoek ter plaatse werd de weg rond 10.50 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie is nog niet klaar met het onderzoek.

©SQ Vision/Gabor Heeres