Clicky


F.T.I. Nederland BV failliet verklaard

F.T.I. Nederland BV failliet verklaard
18-02-2014 20:17 | Faillissementen | auteur De Redactie

HEIJEN - Op dinsdag 18 februari is door de rechtbank F.T.I. Nederland BV failliet verklaard. Het bedrijf is gevestigd aan de Grens 6b in Heijen.

Het ging al langer niet goed met het transportbedrijf waarvan de enige aandeelhouder het Luxemburgse bedrijf A.L.D. Benelux SA is. In december vorig jaar berichtte Transport Online al dat een chauffeur zijn geld niet had gekregen.

"Met kerst kan ik een speklap eten. Een kalkoen zit er niet in, het is erg magertjes", verzuchtte chauffeur Robby Bosveld toen. "Ik heb na september geen salaris meer gehad van F.T.I. Nederland uit Heijen. Het achterstallige loon is opgelopen tot bijna 7000 euro", voegde hij eraan toe.

De chauffeur zonder geld kreeg bijval van regiomedewerker Jan Koopmans van FNV Bondgenoten: "Vanuit Nederland kunnen wij weinig doen omdat er een arbeidscontract in Luxemburg is. Daarom is onze advocaat over de grens aan het werk gegaan. Er was eerst een ander transportbedrijf dat failliet ging. De ondernemer is opnieuw begonnen. De chauffeurs krijgen een arbeidscontract vanuit Luxemburg."

"Ze rijden op de vergunning van transportbedrijf Viking uit Zwijndrecht. Dat mag niet van de NIWO. Wat wij aantreffen zijn schimmige constructies. Er zijn inderdaad meerdere loonvorderingen van onze advocaat geweest. Ik bespeur een beetje de houding van: ‘zolang ik niet reageer waait het wel over.’ Ik waarschuw chauffeurs om niet met dit bedrijf in zee te gaan."

Het bedrijf heeft het blijkbaar niet gered met een faillissement tot gevolg. Of er aan een doorstart wordt gewerkt is op dit moment niet bekend.