Clicky

 
Transport Online - Belgische transportcontrole levert 117 boetes op

Belgische transportcontrole levert 117 boetes op

Belgische transportcontrole levert 117 boetes op
18-02-2014 20:03 | Controles | auteur De Redactie

De Belgische politie heeft maandag 17 februari tussen 08:00 uur en 16:00 uur op diverse snelwegen een controle op zwaar vervoer uitgevoerd. Er werd voornamelijk aandacht besteed aan het respecteren van alle reglementeringen zoals de rij- en rusttijden, ladingzekering en overbelasting. In totaal zijn 172 voertuigen gecontroleerd, er werden 117 overtredingen vastgesteld.

Er werden 26 inbreuken op ladingzekering en overbelading vastgesteld. Bij negen chauffeurs werden overtredingen betreffende de tachograaf gevonden en zeven chauffeurs waren in overtredingen betreffende de rij- en rusttijden.

26 chauffeurs hadden zich niet aan het geldende inhaalverbod gehouden. Negen vrachtwagens voldeden niet aan de technische eisen.

Vijf chauffeurs werden bekeurd vanwege het niet dragen van de gordel, vijftien chauffeurs vanwege het niet handsfree bellen en twee chauffeurs hielden te weinig afstand tot hun voorligger.

Vrachtwagens vertegenwoordigen ongeveer tien procent van de weggebruikers op autosnelwegen. Vaak hebben verkeersongevallen waarbij zij betrokken zijn, grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Volgens het BIVV komen per 1000 afgelegde kilometers ongevallen met vrachtwagens minder vaak voor dan ongevallen met andere voertuigen maar ze veroorzaken wel dubbel zoveel doden. Dit is de reden waarom het toezicht op zwaar verkeer een veiligheidsprioriteit is voor het Nationaal Veiligheidsplan.

Door middel van deze grootschalige acties wil de Wegpolitie haar zichtbaarheid verhogen en bestuurders het objectieve en subjectieve gevoel geven dat men daadwerkelijk gecontroleerd wordt. Daarnaast wil de Wegpolitie ook aanzetten tot gedragsverandering bij de leidinggevenden van de chauffeurs en hen op die manier sensibiliseren voor de gevaren van het niet respecteren van de wetgeving.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions