Clicky

 CNV wil vakbondsstem bij stille curator

CNV wil vakbondsstem bij stille curator
18-02-2014 19:52 | Faillissementen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Als bij een bedrijf een stille bewindvoerder wordt ingeschakeld, moeten ondernemingsraden en de vakbonden een vaste gesprekspartner worden. Dat wil CNV Vakmensen opgenomen zien in de nieuwe faillissementswet, maakte de bond dinsdag bekend.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) werkt al ruim een jaar aan de vernieuwing van het faillissementsrecht. Hij wil daarin de mogelijkheid voor een stille curator wettelijk verankeren. In de praktijk wordt al gebruik van gemaakt van deze curatoren, die al voor een feitelijk faillissement van een bedrijf werken aan een doorstart.

CNV Vakmensen wil nu dat bonden verplicht op tijd worden ingeschakeld door de stille curator. Nu dreigt vaak alleen het belang van de ondernemer te worden behartigd, vindt de vakbond. "We hebben dit al meerdere keren meegemaakt", legt vicevoorzitter Piet Fortuin uit. Zo zou bij de doorstart van vissersbedrijf Heiploeg onvoldoende rekening zijn gehouden met de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van het personeel. (Novum)

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats