Clicky


OM: beroep tegen oud-PVV'er Van Doorn en journalist

OM: beroep tegen oud-PVV'er Van Doorn en journalist
17-02-2014 20:05 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank in Den Haag om het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn een boete op te leggen van duizend euro. Ook de vrijspraak van een journalist van het Algemeen Dagblad zal bij het gerechtshof worden aangevochten. Dat heeft het OM maandagmiddag gemeld.

Oud-PVV'er Van Doorn kreeg vrijdag van de rechter een boete van duizend euro opgelegd voor verboden wapenbezit, het verkopen van wiet aan jongeren en schending van het raadsgeheim. Ook heeft hij een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur gekregen.

Justitie had een gevangenisstraf van zes maanden geëist en wilde dat Van Doorn ook zou worden bestraft voor het stelen van een geheim gemeenteraadsstuk. Maar de rechter oordeelde dat de lijsttrekker van de islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) hier geen schuld aan heeft.

De rechtbank sprak een journalist van het Algemeen Dagblad vrij van diefstal van het vertrouwelijke raadsstuk. Van Doorn lekte de informatie naar de verslaggever. "Hij wist niet beter dan dat hij het stuk dat Van Doorn voor hem achterliet, mocht meenemen", aldus de rechtbank. (Novum)