Clicky


Reddingswerkers vinden wrak vliegtuig Nepal

Reddingswerkers vinden wrak vliegtuig Nepal
17-02-2014 19:32 | Buitenland | auteur De Redactie

KATHMANDU - Reddingswerkers in Nepal hebben maandag het wrak gevonden van een vliegtuig dat zondag van de radar verdween. Geen van de achttien inzittenden heeft de crash overleefd. Alle lichamen zijn inmiddels geborgen en naar de hoofdstad Kathmandu gebracht, aldus de politie.

Het toestel vertrok zondag onder slechte weersomstandigheden. Het sneeuwde de afgelopen dagen hevig in het gebied. Het vliegtuig vloog tegen een berg aan en ging in vlammen op. Onder de slachtoffers is een jong kind.

Het vliegtuig stortte neer in een afgelegen gebied. Het wrak met behulp van een helikopter gevonden en reddingswerkers moesten dertien kilometer door een dikke sneeuwlaag lopen om de plek des onheils te bereiken.

Het 43 jaar oude vliegtuig had vijftien passagiers en drie bemanningsleden aan boord. In mei verongelukte eenzelfde soort toestel tijdens een landing in Nepal. De inzittenden van die vlucht hadden geluk en overleefden het voorval.

Volgens luchtvaartmaatschappij Nepal Airlines was het toestel in goede staat en is de crash veroorzaakt door het slechte weer. Een woordvoerder zei dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Nepal Airlines wordt vaak bekritiseerd omdat de maatschappij corrupt zou zijn en met oude toestellen vliegt. De Europese Unie stelde vorig jaar een verbod in voor alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen omdat de toestellen niet veilig genoeg zijn. (Novum/AP)