Clicky


Boete voor onduidelijke prijsvechters

Boete voor onduidelijke prijsvechters
17-02-2014 13:26 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ryanair en Easyjet hebben een boete gekregen van een Italiaanse concurrentiewaakhond omdat de prijsvechters geen duidelijke informatie over hun annuleringsverzekering hebben gegeven. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA maandag. In totaal moeten de bedrijven ruim een miljoen euro betalen.

Ryanair moet 850 duizend euro boete betalen. De luchtvaartmaatschappij krijgt een maand de tijd de regelingen aan te passen. Easyjet heeft al maatregelen genomen en kreeg een boete van tweehonderdduizend euro. Tegen de beslissing is geen beroep mogelijk.

De prijsvechters informeerden reizigers 'ontoereikend' over de verzekeringen. Essentiële informatie over de voorwaarden en de vergoeding bij annulering werd weggelaten.

Bij online boekingen moesten passagiers het doen met een beknopte beschrijving over wat de verzekering precies dekte en konden ze alleen via een aantal links meer informatie krijgen. Volgens de waakhond zouden veel consumenten de extra verzekering niet hebben aangeschaft als ze de precieze voorwaarden hadden geweten. (Novum)