Clicky


Chauffeurs Heisterkamp onzeker het weekeinde in

Chauffeurs Heisterkamp onzeker het weekeinde in
14-02-2014 19:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

OLDENZAAL - Verschillende vaste vrachtwagenchauffeurs van Heisterkamp in Oldenzaal gaan onzeker het weekeinde in. Chauffeurs melden al enige tijd aan Transport Online dat ze sinds vorige week van de werkgever te horen krijgen dat ze niet hoeven te werken. Een reden krijgen ze niet.

"Drie maatjes van mij zitten zelfs een drietal weken thuis", meldt een chauffeur vrijdag aan de nieuwsredactie.

Ook bij bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten komen er berichten binnen van leden die vertellen dat ze niet achter het stuur, maar thuis zitten.

Bouma: "Ook vrijdag ben ik een paar keer gebeld." En vertelt verder: "De directie van Heisterkamp heeft mij nog steeds niet gebeld met uitleg. Dat is jammer. Toch zullen de details uiteindelijk naar buiten komen."

Zorgelijk

"Dat er tientallen chauffeurs thuis zitten is zorgelijk en niet alledaags", voegt hij er nog aan toe.

Eerder deze week meldde Bouma nog dat hij signalen van chauffeurs krijgt dat er vakantiedagen zouden worden ingehouden. Hij stelt dat dit via de cao helemaal niet mag.

Een oproepchauffeur heeft vrijdag in de loop van de dag contact met Transport Online gezocht. Hij is wel opgeroepen om zaterdag te rijden.

Wel oproepchauffeur

Hij voelt zich bezwaard en wil contact opnemen met de vakbond. "Ik heb liever dat het vaste personeel werkt in plaats van ik. Want ik doe het voor de hobby", laat de oproepchauffeur weten.

Bouma reageert: "Dat is raar. Dat ze de vaste chauffeurs niet laten werken, maar de oproepkrachten wel. Soms worden de oproepchauffeurs opgeroepen voor kleine dingetjes."

Bedoelde oproepchauffeur moet zaterdag echter de weg op voor een aanzienlijke rit.

Tot nu toe heeft niemand van de Heisterkamp-directie willen reageren.