Clicky


Belastingdienst legt beslag op 9 vrachtwagens tijdens transportcontrole

Belastingdienst legt beslag op 9 vrachtwagens tijdens transportcontrole
14-02-2014 15:19 | Overtredingen | auteur De Redactie

VELSEN - De politie heeft donderdag overdag samen met onder andere de Belastingdienst en de Douane een verkeersveiligheidscontrole gehouden op de Steigerweg in Velsen, gericht op het beroepsgoederenvervoer.

Hierbij werden meerdere voertuigen gecontroleerd op onveiligheden. In totaal werden 21 voertuigcombinaties aan de kant gezet, die door de motorrijders van de politie naar de controlelocatie op de Steigerweg werden geleid.

Tijdens deze controle werden onder andere overtredingen geconstateerd met betrekking tot het niet-handsfree bellen tijdens het rijden, een voertuig met defecte wiellagers, meerdere constateringen van fraude met de tachograaf, losse lading, misdrijf van de Wet Milieubeheer bij een afvaltransport, te weinig rusttijd voor een vrachtwagenchauffeur, te hoge vrachtwagen en verder bleken bij enkele chauffeurs de vereiste papieren niet in orde. Door de politie werden twee mensen aan de kant gezet die nog een vonnis cq boete hadden open staan.

De Belastingdienst legde beslag op negen voertuigen en voerde vier hiervan direct af. Ook werd een bedrag van ongeveer € 21.000 geïnd aan achterstallige belastingschulden.

De politie voert dit soort controles uit met ketenpartners om de veiligheid op de weg te vergroten.