Clicky


Ondernemers vinden groei basis voor verder herstel

Ondernemers vinden groei basis voor verder herstel
14-02-2014 15:14 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een derde kwartaal van economische groei legt een goede basis voor verder herstel. Dat stellen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vrijdag in een reactie op de groeicijfers. Voorwaarde is echter wel dat het kabinet afziet van verdere lastenverhogingen voor ondernemers, zodat het ingezette herstel niet in de knop wordt gebroken, stellen ze.

"De recessie lijkt achter ons te liggen", zo schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland in een gezamenlijke verklaring. "Bedrijven exporteren meer en hebben meer geïnvesteerd", stellen de organisaties. Volgens hen trekken het bedrijfsleven en ondernemerschap de Nederlandse economie uit het slop." Het kabinet moet er 'zo veel mogelijk' aan doen om deze ontwikkeling aan te moedigen, stellen ze.

Naast het afzien van verdere lastenverhogingen, moet het kabinet ook enkele eerdere verhogingen terugdraaien, stellen de ondernemersorganisaties. Een voorbeeld daarvan is de hogere accijns op alcohol en brandstoffen, die grote financiële gevolgen hebben voor de eigenaren van onder meer slijterijen en tankstations, vooral in de grensstreek. (Novum)