Clicky


Cel geëist voor diefstal uit boedel bedrijf Borsato

Cel geëist voor diefstal uit boedel bedrijf Borsato
13-02-2014 20:36 | Binnenland | auteur De Redactie

ZWOLLE - De oud-directeur van het failliete artiestenbureau van Marco Borsato zou 22 maanden achter de tralies moeten verdwijnen. Die straf eiste het Openbaar Ministerie donderdag tenminste in de rechtbank in Zwolle. De 58-jarige man zou ruim driehonderdduizend euro uit de boedel van The Entertainment Group hebben weggesluisd.

Ook stelde de man voor 3,8 miljoen euro aan valse facturen op. Daarmee zou de Zwollenaar zo'n zes ton aan btw hebben willen terugvragen. Justitie vermoedt dat hij dat deed om de geldproblemen van het artiestenbureau, waarvan Borsato mede-eigenaar was, op te lossen.

De fiscale opsporingsdienst FIOD kwam het geknoei met de facturen begin 2009 op het spoor. Bij het onderzoek dat volgde bleek dat hij geregeld geld naar zijn eigen bedrijf overmaakte, zonder dat daar een tegenprestatie tegenover stond.

The Entertainment Group ging uiteindelijk in september 2009 failliet. De curator van het bedrijf vroeg in een civiele vordering in de strafzaak om terugbetaling van het geld dat door de man werd weggesluisd. (Novum)