Clicky


Schumacher nog steeds in ontwakingsproces

Schumacher nog steeds in ontwakingsproces
13-02-2014 20:34 | Sport | auteur De Redactie

FRANKFURT - Het ontwakingsproces van Michael Schumacher is nog altijd gaande. Dat zegt de manager van de oud-coureur Sabine Kehm donderdag in een verklaring. Twee weken geleden werd begonnen met de procedure om Schumacher, die eind december tijdens het skiën op zijn hoofd viel, uit zijn coma te halen.

De Duitse krant Bild schreef woensdag dat Schumacher kampt met een longontsteking en dat dat mogelijk het ontwakingsproces verstoort. Kehm zegt daar echter niets over. Schumachers familie wil omwille van zijn privacy geen details over de behandeling naar buiten brengen.

Kehm zegt wel dat de familie in Schumachers herstel blijft geloven. "Het belangrijke is niet de snelheid van het herstel, maar dat Michaels genezingsproces zich op een gecontroleerde en doorlopende manier ontwikkelt."

Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat duidelijk wordt hoe Schumacher er na het ontwaken aan toe zal zijn. Het is goed mogelijk dat de zevenvoudig wereldkampioen permanente hersenbeschadiging heeft opgelopen. (Novum/AP)