Clicky

 FNV daagt Heiploeg om 'truc' bij doorstart

FNV daagt Heiploeg om 'truc' bij doorstart
13-02-2014 13:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZOUTKAMP - FNV Bondgenoten stapt naar de rechter om de verslechteringstruc in arbeidsvoorwaarden van garnalenbedrijf Heiploeg uit Zoutkamp aan te pakken. Het bedrijf ging failliet door een zogenaamde pre-pack constructie. Dat houdt in dat voordat het faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken, er door een stille bewindvoerder al een deal wordt afgesloten met een overnemende partij.

Hierdoor verslechterden de arbeidsvoorwaarden van de werknemers. Zij raakten onder andere 11,5 ADV dagen kwijt, moesten de eindejaarsuitkering van 7,25% en de onregelmatigheidstoeslagen inleveren en de ouderendagen zijn komen te vervallen.

Faillissementengerommel

Petra Zuidema, bestuurder FNV Bondgenoten: “Er is hier sprake van ‘Overgang van Onderneming’. Daarom vinden wij dat de verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden die de werknemers onder dwang hebben geaccepteerd ingetrokken moet worden door de huidige directie van Heiploeg. Daarnaast is het bij een ‘Overgang van Onderneming’ niet mogelijk om met de ‘oude’ directie in overleg met de ‘nieuwe’ directie de ontslaglijst samen te stellen. Er had een afspiegelingsbeginsel toegepast moeten worden, in plaats van willekeurig aanwijzen die wel en die niet door.”

Pre-pack aanpakken

Tot nu toe is er in Nederland wettelijk gezien niets geregeld over pre-pack. De vakbond vindt dat het hoog tijd is dat de politiek zorgt voor wetgeving die werknemers bij een faillissement beschermt en misbruik onmogelijk maakt.

Er werken ongeveer driehonderd mensen bij garnalenbedrijf Heiploeg in Zoutkamp.

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats