Clicky


 


Arrestatie mensenhandel Utrechts Zandpad

Arrestatie mensenhandel Utrechts Zandpad
13-02-2014 13:19 | Misdaad | auteur Marcel van der Voort

UTRECHT - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen dinsdag in Utrecht een 33-jarige vrouw aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze een rol heeft gespeeld bij de uitbuiting van Bulgaarse prostituees op het Zandpad in Utrecht. De verdachte zou de Bulgaarse vrouwen dagelijks hebben opgepikt en afgeleverd op het Zandpad, waar ze gedwongen moesten werken achter het raam.

In dit onderzoek heeft de marechaussee vorig jaar juli in Utrecht al twee Bulgaarse verdachten aangehouden.

De autoriteiten in Bulgarije hebben in dit onderzoek drie weken geleden in de hoofdstad Sofia een 24-jarige verdachte aangehouden. Deze Bulgaar is vermoedelijk de leider van de mensenhandelorganisatie die de vrouwen naar Nederland bracht om hen te laten werken in de prostitutie. De Bulgaarse verdachte stond op verzoek van de marechaussee internationaal gesignaleerd en zal worden overgeleverd aan Nederland.

Uit het strafrechtelijk onderzoek komt naar voren dat de Bulgaarse vrouwen al op de dag dat ze in Nederland arriveerden achter het raam moesten staan op het Zandpad. Ze maakten lange werkdagen en werden verplicht een groot deel van hun inkomsten af te staan aan de verdachten.

Cees Jobben, woordvoerder en oud-bestuurder van Wegra Utrecht BV (verhuurder ruimtes prostitutie) reageert: "Een prostituee in Utrecht moet zich eerst bij het loket van de Gemeente laten inschrijven als prostituee ter registratie. Dan heeft ze een Nederlands adres nodig. Na 3 weken ontvangt ze dan bericht op datNederlandse adres dat ze haar registratiebewijs kan ophalen."

En: "Pas daarna kan ze bij de raamexploitanten een kamer huren. Deze vrouwen kunnen dus nooit op dezelfde dag als dat ze in Nederland aankomen op het Zandpad werken.." 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats