Clicky


Heisterkamp laat chauffeurs thuis zitten

Heisterkamp laat chauffeurs thuis zitten
13-02-2014 11:59 | Transport | auteur Marcel van der Voort

OLDENZAAL -  De nieuwsredactie van Transport Online krijgt steeds meer signalen dat er problemen zijn bij transportbedrijf Heisterkamp in Oldenzaal. Zo melden chauffeurs dat ze de afgelopen week meerdere dagen van de baas thuis moesten blijven.

“Chauffeurs van de Nederlandse tak van Heisterkamp in Oldenzaal bellen mij met de mededeling dat ze sinds afgelopen week diverse dagen thuis moeten blijven van de baas. Het gaat om tientallen vrachtwagenchauffeurs”, beaamt bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten donderdagochtend.

“Ook krijgen vrachtwagenchauffeurs te horen dat hun vakantiedagen worden ingehouden. Dat mag niet volgens de cao. Er zou minder werk zijn en dat is het risico van de werkgever. Die mag er niet het risico van de werknemer van maken”, zegt hij.

“Als je zoveel chauffeurs thuis laat zitten, dan is dat redelijk zorgelijk”, vindt de vakbondsman.

“Afgelopen week zat ik drie dagen thuis en deze week al twee”, meldt een chauffeur tegenover Transport Online.

Gesprek

Bouma: ”Ik ben nog niet benaderd door het transportbedrijf. Of ik zelf contact ga zoeken hangt af van wat de leden willen.”

“Vanuit het bedrijf zeggen ze  heel concreet tegen de chauffeur dat die niet hoeft te komen. Maar de reden vertellen ze er niet bij.”

“Misschien gaat het om een tijdelijke dip en is het binnenkort over. Maar het kan ook structureel zijn”, klinkt het.

Flink gegroeid

In 1920 kocht Antoon Heisterkamp, vader van de uiteindelijke transportgrondlegger Bennie Heisterkamp, een vrachtwagen voor zijn drankenhandel. Tot die tijd werd al het transport nog uitgevoerd met paard en wagen.

De vrachtwagen was er om dranken en af en toe goederen te vervoeren door Twente.

De afgelopen 30 jaar heeft Heisterkamp een flinke groei doorgemaakt. Het wagenpark van één auto is uitgegroeid tot duizend auto's en een personeelsbestand van ongeveer 1.600 werknemers.

Beter presteren

In de loop van de jaren is het dienstenpakket van Heisterkamp uitgebreid. Naast Trailertrucking is Heisterkamp actief via Truck Rental & Leasing, Trailer Rental & Leasing, Truck & Trailer Service, Breakdown Service, Used Trucks en Commercial Vehicles.

Ondanks de huidige tegenslagen is het managementteam van Heisterkamp op de eigen website duidelijk over de toekomst: "Wij willen elk jaar beter presteren dan het jaar ervoor, we willen meegroeien met de klanten om ze te kunnen blijven bedienen op het niveau dat ze van Heisterkamp gewend zijn."

Er is contact gezocht met directeur Henk Noordman. "Ik heb er geen commentaar op", is het enige dat hij wil zeggen over de kwestie.