Clicky


Fairmount Glacier sleept op drift geraakte bulk carrier vanaf de Atlantische Oceaan

Fairmount Glacier sleept op drift geraakte bulk carrier vanaf de Atlantische Oceaan [+foto's]
13-02-2014 11:33 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De sleepboot Fairmount Glacier heeft de bulk carrier Cassiopela Star veilig afgeleverd in de haven van Las Palmas op de Canarische Eilanden. De bulk carrier werd opgepikt in slecht weer midden op de Atlantische Oceaan waar het ronddreef met ernstige motor problemen. Fairmount Glacier werd gevraagd te assisteren door bergingsbedrijf Tsavliris Salvage.

Nadat de Fairmount Glacier 1.720 mijl op volle snelheid had afgelegd, ontmoette zij de op drift geraakte Cassiopela Star. De 173 meter lange bulk carrier Cassiopela Star van 32,328 DWT (Red.: Dead Weight Tonnes) was op weg naar Mexico met een lading bariet. De Fairmount Glacier heeft de Cassiopela Star veilig over een afstand van 1.950 mijl vanaf de Atlantische Oceaan naar Las Palmas gesleept.

Fairmount Marine is een scheepvaartbedrijf actief in het sleepwerk over oceanen en het transport van zware ladingen, gevestigd in Rotterdam. Fairmount's vloot bestaat uit vijf moderne “super” sleepboten met ieder 205 ton paaltrek, speciaal ontworpen voor lange afstand sleepwerk, een multipurpose schip en een groot afzinkbaar schip. Fairmount Marine maakt deel uit van de Louis Dreyfus Armateurs Group.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions