Rotterdamse terminal pijnigt Odfjell nog steeds

Rotterdamse terminal pijnigt Odfjell nog steeds
13-02-2014 10:34 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Odfjell schrijft nog eens 76 miljoen dollar (56 miljoen euro) af op zijn problematische opslagterminal in de Rotterdamse haven. Dat maakte het Noorse bedrijf donderdag bij publicatie van de jaarcijfers bekend. In het derde kwartaal nam Odfjell al ruim vijftig miljoen euro verlies op de terminal in Rotterdam.

Het Noorse opslagbedrijf spreekt van een 'teleurstellend' vierde kwartaal, waarin de omzet met vier procent daalde naar 284 miljoen dollar. Ook leidde Odfjell een nettoverlies van 102 miljoen dollar, grotendeels vanwege de nieuwe afboeking op de Rotterdamse terminal, die in 2012 in opspraak kwam vanwege veiligheidsrisico's.

Zonder die kosten kwam Odfjell wel uit op zwarte cijfers. De operationele winst bedroeg achttien miljoen dollar, een miljoen meer dan in het vierde kwartaal van 2012. De Rotterdamse terminal leidde echter een operationeel verlies van 9,1 miljoen dollar. Dat was iets minder dan een kwartaal eerder, aldus Odfjell.

Het opslagbedrijf kan nog altijd niet alle opslagvaten gebruiken in Rotterdam, waardoor de terminal niet op volle kracht draait. Het opslagterrein in het Botlekgebied blijft ook dit jaar een zorgenkind, zo stelt Odfjell. De andere terminals gaan dit jaar naar verwachting iets beter presteren dan in 2013.

De Rotterdamse terminal werd in juli 2012 stilgelegd, toen bleek dat veel tanks niet aan de veiligheidseisen voldeden. Zo zouden onder meer de blusinstallaties niet werken en waren de sommige tankwanden te dun. Eind 2013 kreeg Odfjell een boete van drie miljoen euro vanwege de misstanden bij zijn Rotterdamse afdeling. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden