Clicky


Heinz breidt samenwerking met Nabuurs uit

Heinz breidt samenwerking met Nabuurs uit
13-02-2014 09:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

H.J. Heinz heeft vanwege strategische redenen besloten de warehousing en distributie activiteiten voor de Duitstalige markten onder te brengen in Nederland. Na een intensief tendertraject is gekozen voor een combinatie van Nabuurs Logistiek in Wijchen voor de opslag en Wim Bosman Forwarding voor de distributie. Het management vindt plaats door Nabuurs.

De partijen werken sinds januari 2014 intensief samen om de klanten van H.J. Heinz op de Duitse markt te kunnen bedienen. Zo zijn er EDI connecties tussen de systemen opgezet en wordt door Wim Bosman de distributieplanning geoptimaliseerd alvorens te starten met de orderverzameling in het warehouse van Nabuurs.

Na de orderverzameling worden de producten deels via het groupage netwerk van Wim Bosman in Duitsland gedistribueerd. Op jaarbasis zullen er rond de 80.000 pallets worden getransporteerd.

Alledrie de partijen zijn in bezit van de Lean and Green Star. Met de implementatie van deze nieuwe supply chain oplossing is H.J. Heinz in staat gesteld de CO₂-uitstoot voor de betreffende markten te reduceren met 17 procent. Als onderdeel van de oplossing wordt door Wim Bosman een emissie rapportage geleverd.