Clicky


E. van Wijk groep neemt Sintra Hazeldonk over

E. van Wijk groep neemt Sintra Hazeldonk over
12-02-2014 16:52 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

GIESSEN - De E. van Wijk groep, een internationaal opererende truck- en transportgroep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Moldavië, neemt per 1 februari 2014 Sintra Hazeldonk B.V. over. De overname heeft geen gevolgen voor het aantal medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet. Wel verhuist het kantoor van Sintra Hazeldonk naar de hoofdvestiging van E. van Wijk in Giessen. Met de strategische overname wil de dienstverlener uit Giessen haar brede logistieke dienstenpakket aanvullen met het specialisme expeditie.

Het logistieke pakket van E. van Wijk omvat onder meer opslag en overslag, crossdocking, internationaal vervoer, groepagevervoer, distributie en douaneservices. Vervoer vanuit West-Europa naar landen als Roemenië, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije en Moldavië (vv) is een specialisme van het bedrijf. E. van Wijk heeft een vloot van meer dan 300 vrachtwagens en telt bovendien diverse DAF-servicebedrijven in Roemenië Oekraïne en Moldavië. De Roemeense tak telt ook bedrijven op het gebied van Sales, Service, Parts en Tires.

Nieuwe activiteit in Roemenië

EVW Holding verbreedt in Roemenië actief haar dienstenpakket. Recent is een bandenservicebedrijf in Gilau (regio Cluj) gestart. Dit nieuwe bedrijf specialiseert zicht in het recoveren van truckbanden. Daartoe heeft het bedrijf 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe technologie. Het bedrijf gaat via een modern proces van ‘koudvernieuwen’ truckbanden voorzien van een nieuw loopvlak. Deze duurzame techniek verlengt de levensduur van een vrachtwagenband en draagt bij aan kostenbeheersing in de logistieke keten. Het voorkomt bovendien dat er veel oude banden in de afvalketen terechtkomen. In het eerste jaar verwacht het bedrijf 4000 banden te recoveren, dit aantal loopt met de huidige productiecapaciteit op tot maximaal 16.000 stuks. De productiefaciliteit is een samenwerking van E. van Wijk, Bandag en Bridgestone.