'Banken Polare kregen belofte voor aflossing'

'Banken Polare kregen belofte voor aflossing'
11-02-2014 13:31 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De twee schuldeisende banken van Polare, ABN AMRO en ING, kregen in het vorige week voorgelegde reddingsplan al hun nog resterende uitstaande leningen terugbetaald. Hiervoor wilde de keten twee huurcontracten van panden in Amsterdam verkopen. Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdag.

Volgens de krant staat in het plan dat het huurcontract van het pand aan het Amsterdamse Koningsplein zou worden verkocht voor 3,4 miljoen euro. Met dat bedrag zou het bedrag dat nog openstond bij ABN AMRO, na het kwijtschelden van zestig procent van de schuld, worden afbetaald. Het contract voor het pand aan de Kalverstraat, waar De Slegte in zat, zou 1,8 miljoen euro moeten opleveren. Dat zou worden overgemaakt aan ING.

Een woordvoerder van de boekwinkelketen wil geen commentaar geven op het bericht. De commissarissen van Polare zeiden vorige week vrijdag, toen ze aankondigden surseance te gaan aanvragen, al dat ze bezig waren geweest met de verkoop van huurcontracten van panden.

De commissarissen prezen vrijdag de houding van de banken. Zij zouden wel meewerken aan het behoud 'van Nederlands erfgoed'. Het Centraal Boekhuis, de derde schuldeiser van de voormalige Selexyz- en De Slegte-winkels, kreeg van Polare de zwarte piet toegespeeld. Die zou, samen met de drie grootste uitgevers, het reddingsplan hebben geblokkeerd. Polare heeft een schuld van bijna tien miljoen bij het CB, waarvan vier miljoen achtergesteld.

Het uitstel van betaling wordt dinsdag aangevraagd. Advocaat van de boekwinkelketen Arthur van der Kroef zei maandag te verwachten dat de schulden dan worden gesaneerd door de bewindvoerder en dat de winkels weer opengaan. De directie hoopt met de bewindvoerder snel te kunnen werken aan een doorstart. "Het plan daarvoor ligt al klaar", zei de advocaat. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden