Clicky


Accudieven opgepakt door oplettende getuige

Accudieven opgepakt door oplettende getuige
11-02-2014 12:25 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DIDAM - De politie heeft maandagavond dankzij een oplettende getuige twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van accudiefstallen uit vrachtwagens. Het duo is ingesloten voor verhoor.

De getuige meldde rond 23:00 uur, dat twee mannen zich op een parkeerterrein aan de Tatelaarweg ophielden. Op het parkeerterrein worden ’s nachts door diverse bedrijven vrachtwagens geparkeerd. Hij zag het duo iets zwaars in hun bestelwagen tillen, waarna men wegreed.

De getuige bedacht zich geen moment, stapte in zijn auto en reed achter het bewuste voertuig aan. Via 112 nam hij contact met de politiemeldkamer op en bleef zijn route doorgeven. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachten even later aan. Zij komen uit de gemeente Berkelland (27) en Rheden (25).

In de auto lagen meerdere vrachtwagenaccu’s. Bij controle op het parkeerterrein werden enkele vrachtwagens aangetroffen waarvan de accu verdwenen waren.

De dieven hebben waarschijnlijk ook op andere plaatsen in de regio hun slag geslagen. Gedupeerden wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De verdachten zijn in verzekering gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.