Clicky


D66 past campagne mogelijk aan om uitvaart Borst

D66 past campagne mogelijk aan om uitvaart Borst
11-02-2014 10:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - D66 houdt rekening met een aangepaste campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, als zaterdag de uitvaart is van oud-minister en prominent partijlid Els Borst. Dat meldt D66-campagnemanager Annelou van Egmond dinsdag.

"De weekenden zijn normaal gesproken een goede tijd om campagne te voeren omdat mensen dan tijd hebben. Maar als de familie besluit de uitvaart op zaterdag te houden, zullen veel mensen daarbij willen zijn", zegt Van Egmond. "We voeren dan geen of heel beperkt campagne." De familie moet nog een besluit nemen over de dag van de uitvaart.

Het plotselinge overlijden van Borst maandag is als een mokerslag aangekomen. De gerespecteerde oud-minister was zaterdag tijdens een partijcongres nog volop in de weer. "Afgelopen zaterdag hebben we allemaal nog met haar gesproken", zegt de campagnemanager. "Ze was dan wel 81 jaar, maar er was geen enkele indicatie dat er iets met haar aan de hand was."

De politie meldt nog dinsdagochtend met meer informatie te komen over de dood van de overleden minister van Staat. Het onderzoek loopt volgens de politie nog. (Novum)