Clicky

 
Transport Online - Bedrijfsleven wil meer eenheid in EU-regelgeving

Bedrijfsleven wil meer eenheid in EU-regelgeving

Bedrijfsleven wil meer eenheid in EU-regelgeving
11-02-2014 09:26 | Overig | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Nederland moet na de Europese verkiezingen streven naar posten als Handel of Interne Markt. Dit stellen verladersorganisatie EVO en exportvereniging Fenedex vandaag in het Financieele Dagblad.

EU-Commissaris Neelie Kroes stelde onlangs dat het bij het voordragen van een nieuwe Nederlandse commissaris moet gaan over de vraag welke portefeuille het geschiktst is om het Nederlands belang te dienen. Kroes vindt volgens EVO en Fenedex het bedrijfsleven aan haar zijde.

Onderstrepen

"Veel politici bestempelen de Europese verkiezingen als een duidelijke keuze: je bent voor of tegen Europa. Bedrijven vragen zich echter meer af hoe ze Europa in hun voordeel kunnen laten werken", aldus Machiel van der Kuijl en Bart Jan Koopman, respectievelijk directeur van EVO en Fenedex. Zo moet Europa de interne markt voltooien omdat steeds meer ondernemers, groot en klein, internationaal actief, dan wel afhankelijk zijn van het internationale speelveld. "Wat Kroes betreft gaat het hierbij dus niet om de poppetjes, maar om de inhoud. Nederland moet streven naar posten als Handel of Interne Markt. Dat kan het bedrijfsleven alleen maar onderstrepen."

Europese aanpak

Nationale overheden vullen details van Europese wet- en regelgeving nog steeds grotendeels zelf in. "Dit leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid regels die bovendien per lidstaat verschillen", aldus Van der Kuijl en Koopman.

Vandaag debatteert het Europees Parlement bijvoorbeeld over de toegestane maten en gewichten van vrachtauto’s. Zwaardere vrachtauto’s mogen de grenzen van EU-lidstaten vaak niet over – zelfs niet als in twee landen dezelfde maximumgewichten gelden. "Deze maar ook andere thema’s waarmee het bedrijfsleven de komende jaren te maken krijgt, overstijgen de grenzen van de individuele Europese lidstaten. Een Europese aanpak is noodzakelijk."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden