Clicky


Arcadis boekt meer winst op lagere omzet

Arcadis boekt meer winst op lagere omzet
11-02-2014 09:22 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Arcadis heeft vorig kwartaal meer winst gemaakt terwijl de omzet juist daalde. Het ingenieursbureau hield eind december ruim 32 miljoen euro over, drie procent meer dan in dezelfde periode van 2012. De omzet daalde in het vierde kwartaal juist met drie procent, zo maakte Arcadis dinsdag voorbeurs bekend.

De jaarcijfers van het Nederlandse bedrijf kwamen onverwacht. Aanvankelijk zou Arcadis pas op 20 februari de boeken openen, maar door een 'communicatiefout' kwamen sommige cijfers maandag al voor het sluiten van de beurs naar buiten. Na overleg met de Autoriteit Financiële Markten besloot het bedrijf de cijfers daarom eerder te publiceren.

Arcadis kwam eind vierde kwartaal uit op een omzet van 643 miljoen euro. Dat het bedrijf ondanks de dalende inkomsten toch de winst zag stijgen had vooral te maken met een eenmalige belastingmeevaller. Ook betaalde Arcadis minder rente, omdat de schulden vanwege de goedkope dollar lager uitvielen.

Over heel 2013 komt het ingenieursbureau uit op een licht lagere omzet van ruim tweeënhalf miljard euro. Dat is een procent minder dan in 2012. De winst steeg daarentegen met maar liefst zes procent naar 111 miljoen euro. Ook hier speelden de rente en de belastingmeevaller een grote rol. (Novum)