Clicky


Polare wil blijven werken aan doorstart

Polare wil blijven werken aan doorstart
10-02-2014 19:37 | Binnenland | auteur De Redactie

Bij Polare hebben zich naast de vier al bekende kandidaten dit weekend nog een paar partijen gemeld die willen meewerken aan het voortbestaan van de hele boekenwinkelketen. Als dinsdag surseance van betaling wordt verleend, wil het bedrijf dan ook werken aan het bijeenhouden van de winkels. Dat heeft advocaat Arthur van der Kroef maandag laten weten.

Met de acht rechtbanken waar Polare mee te maken heeft is afgesproken dat dinsdag één bewindvoerder wordt aangesteld. Samen met hem hoopt de directie de winkels die twee weken geleden werden gesloten snel te kunnen openen. "Het plan daarvoor ligt al klaar", zegt Van der Kroef.

Volgens Van der Kroef is het belangrijk dat de winkels onder één concern blijven vallen. "Alleen door samen te werken is het mogelijk boekenwinkels op A-locaties rendabel te houden", stelt hij.

Van der Kroef stelde vrijdag samen met de commissarissen in een emotionele persconferentie dat Polare door het Centraal Boekhuis (CB) en de drie grote uitgevers in de steek is gelaten. Een reddingsplan, waarbij een groot deel van de schulden zou worden kwijtgescholden, kon niet op steun van de sector rekenen.

De Koninklijke Boekverkopersbond liet maandag in het Boekblad weten achter die blokkade van het CB te staan. "Financieel was het niet langer te rechtvaardigen en ook het vertrouwen was er niet meer", zei directeur Michael van Everdingen. (Novum)