Clicky


CB: geen vertrouwen in toekomst Polare

CB: geen vertrouwen in toekomst Polare
10-02-2014 13:44 | Algemeen | auteur De Redactie

CULEMBORG - Het Centraal Boekhuis heeft inderdaad geen vertrouwen in de financiële toekomst van boekenketen Polare. Dat is de reden dat de leverancier vrijdag niet akkoord ging met het reddingsplan van de boekhandel, bevestigt CB maandag. Polare zinspeelde hier vrijdag al op tijdens een persconferentie over de toekomst van de keten. Polare was toen furieus op de leverancier.

"Polare heeft ons gevraagd een miljoenenschuld af te schrijven. Bovendien bleek uit een financiële analyse van het plan dat wij geen vertrouwen konden hebben in de toekomstige betalingen en aflossingen door Polare", schrijft het CB maandag in een verklaring. Volgens de leverancier hebben verschillende uitgevers laten weten niet meer aan Polare te willen leveren.

Het CB is ontstemd over de kritiek die het kreeg voor het afkeuren met een plan om de keten te redden. De leverancier kreeg de schuld van de mislukte reddingspoging omdat het bedrijf 'slordig zou hebben onderhandeld en geen alternatief heeft geboden'.

Het CB wijst die beschuldiging af. "Wij vinden het spijtig dat het Polare niet gelukt is om tot een oplossing te komen die aan de positie van alle betrokken partijen recht doet. Wij betreuren de ontstane situatie voor de medewerkers en klanten van Polare en het boekenvak als geheel."

Het CB sluit het boek nog niet definitief voor de vestigingen van Polare. "Initiatieven die de gezonde exploitatie en continuïteit van de verschillende historische en belangrijke boekhandels kan bewerkstelligen, zullen wij waar mogelijk ondersteunen', belooft de leverancier. (Novum)