Transport Online - SCT ontvangt gift van Keyrail en DB Schenker

SCT ontvangt gift van Keyrail en DB Schenker

SCT ontvangt gift van Keyrail en DB Schenker
10-02-2014 09:27 | Algemeen | auteur De Redactie

Onlangs reed de 100.000ste trein over het A15-tracé van de Betuweroute. Het betrof een trein van DB Schenker geladen met steenkool. Om deze mijlpaal te vieren met toekomstige gebruikers van het spoor, hebben Keyrail en DB Schenker eind vorige week een cheque ter waarde van € 5.000 overhandigd aan het Scheepvaart en Transport College (STC). Dit bedrag zal door het gebruikt worden om de ERTMS-simulator uit te breiden met het spoorverloop in de Rotterdamse haven.

MBO-opleiding Railmachinist

De ERTMS-simulator is onlangs feestelijk in gebruik genomen door het Scheepvaart en Transport College. De simulator wordt onder andere ingezet ten behoeve van de MBO-opleiding Machinist Railvervoer. Met de simulator kunnen alle praktijksituaties op een dynamische wijze en in een veilige omgeving worden geoefend.

Ron Kooren, lid College van Bestuur over de schenking: "Uiteraard zijn wij heel blij met de schenking die wij hebben ontvangen van Keyrail en DB Schenker. Meer nog dan met het geld zijn wij blij met de betrokkenheid die deze twee bedrijven tonen bij de opleiding van jonge professionals. Als vakinstelling hechten wij hier grote waarde aan."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions