Gouden Kramer trots op 'vakwerk' op 5000 meter

Gouden Kramer trots op 'vakwerk' op 5000 meter
08-02-2014 17:24 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Sven Kramer is trots op de gouden medaille die hij zaterdag won op de olympische 5000 meter in Sotsji. "Dit was wel vakwerk, ja", zei hij na afloop tegen de NOS. "Volgens het boekje. Het enige minpunt was de opening."

Kramer, die de slaap afgelopen nacht niet had weten te vatten, kwam na 6.10,76 minuten over de streep. "Ik had de hele week 6.10 in m'n hoofd en 29,2", zei hij doelend op de eind- en rondetijden. "Ik was zo gefocust op de rit, niet zenuwachtig, zo gebrand om dit goed te doen."

"Ik heb het hele jaar goede ritten gereden. Ook wel gehoord van 'Sven, je was wat minder". Kramer verzekerde zijn critici er dan van dat de ultieme race nog ging komen. In Sotsji hield hij zilverenmedaillewinnaar Jan Blokhuijsen (6.15,71) en Jorrit Bergsma (brons in 6.16,66) ver achter zich.Bergsma, die na Kramer het ijs opkwam, was in de beginfase van zijn race sneller dan de Fries. Kramer zat even in spanning, maar haalde al snel opgelucht adem. "Ik wist dat Bergsma te veel moest forceren." In de slotfase kwam Bergsma niet meer aan de rondetijden die Kramer had neergezet.

Voor Kramer was het zijn tweede gouden medaille op de 5000 meter, nadat hij vier jaar geleden in Vancouver ook de snelste was. "Toen was het meer een soort van opluchting", zei hij. Kramer klom in Canada op de tribune om de zege met zijn ouders te vieren, maar deed dat deze keer niet. "Ik had toen een moeilijke tijd gehad met mijn ouders, nu ben ik een stuk stabieler." (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden