Clicky


Volga-Dnepr Group helpt Sotsji geschiedenis schrijven bij de start van de Olympische winterspelen 2014

Volga-Dnepr Group helpt Sotsji geschiedenis schrijven bij de start van de Olympische winterspelen 2014
08-02-2014 10:12 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Nu Sotsji zich opmaakt om geschiedenis te schrijven, heeft de Volga-Dnepr Group zijn rol afgesloten als helper van de Olympische winterspelen 2014. Met de aflevering van 1800 ton luchtvracht in Sochi gedurende de laatste 12 maanden, kunnen de Olympische spelen met een vliegende start beginnen. De ladingen omvatten zendapparatuur, verlichting en sportuitrustingen.

Volga-Dnepr's klanten maakten gebruik van de "cargo supermarket" formule, waardoor de meest geschikte en kosten efficiënte oplossing werd gerealiseerd voor iedere luchtvrachtzending, gebruikmakend van een Volga-Dnepr Group lucht charter of een reguliere lijnvlucht.

"Gewoonlijk worden de meeste zendingen voor Sotsji naar Moskou vervoerd en dan over de weg naar Sotsji. Dit brengt echter lange doorlooptijden met zich mee. Bij een belangrijk wereldwijd evenement zoals de Olympische spelen is dit niet acceptabel. Klanten willen snelheid en betrouwbaarheid die alleen luchtvracht kan bieden. Volga-Dnepr Group's leveringsprogramma naar Sotsjii toont de waarde aan van de “cargo supermarket” formule en laat bovendien onze expertise op de Russische markt zien", zegt Denis Ilin, president directeur van AirBridgeCargo Airlines.

ABC is de enige door Rusland aangewezen luchtvrachtvervoerder op de route Europa – Sotsji, dit samen met de “cargo supermarket” formule, maakt het voor de Volga-Dnepr Group mogelijk om te voldoen aan de toegenomen vraag naar luchtvrachtruimte in combinatie met een directe vliegverbinding naar Sotsji. In totaal, per begin 2014, heeft de Volga-Dnepr Group meer dan 30 chartervluchten naar Sotsji uitgevoerd met diverse types toestellen: Boeing 747, Boeing 737, AN-124-100, IL-76-TD-90VD en AN-12. Dit is inclusief het transport van de Olympische vlam in december aan boord van de legendarische AN-124-100.

De Volga-Dnepr Group's deelname aan de spelen in Sotsji gaat terug tot juli 2007, toen het Internationale Olympische Comité in Guatamala bijeenkwam om te beslissen waar de 22e Olympische winterspelen 2014 zouden worden gehouden. Volga-Dnepr Airlines vervoerde toen een kunstijsbaan van 63 ton die onderdeel was van Sotsji's laatste biedingspresentatie.

"Het transport van deze unieke kunstijsbaan, die bijdroeg aan het succesvolle bod van Sotsji als gastheer van de Olympische winterspelen 2014, is belangrijk voor de geschiedenis van Volga-Dnepr Airlines. Wij zijn trots dat we een bijdrage geleverd hebben aan het succes van Sotsji, door de tijdige leveringen aan de spelen", aldus Dennis Gliznoutsa, adjunct directeur productontwikkeling van Volga-Dnepr Airlines.

In 2009 werd Volga-Dnepr nogmaals ingeschakeld ten behoeve van de infrastructurele werkzaamheden in Sotsji voor de Spelen door 94 ton aan materialen voor de tunnelbouw in de Russische stad af te leveren. In 2011 werd telecommunicatie apparatuur geleverd voor een test uitzending van een ski evenement. Vorig jaar vervoerde Volga-Dnepr reserve onderdelen voor transformatoren en gasturbines naar Sotsji om de elektricteitsvoorziening te garanderen tijdens de spelen.

De “cargo supermarket” formule heeft wederom zijn waarde bewezen bij de logistieke dienstverlening van Volga-Dnepr Group aan haar klanten.