Clicky


Carsten Spohr nieuwe topman Lufthansa

Carsten Spohr nieuwe topman Lufthansa
07-02-2014 19:47 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

BERLIJN - Ziggo-baas René Obermann wordt niet de nieuwe topman van Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij kiest in plaats daarvan voor Carsten Spohr, momenteel hoofd van de passagierstak. De 47-jarige Spohr treedt op 1 mei aan als de nieuwe bestuursvoorzitter, zo maakte Lufthansa vrijdag in een verklaring bekend.

De president-commissaris van Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, peilde Obermann voor rol van topman, zo schreef Handelsblatt eind januari. Obermann maakte kort daarvoor bekend af te treden bij Ziggo als de overname van de Nederlandse kabelaar door Liberty Global doorgang zou vinden. Spohr stond tot dat moment te boek als de voornaamste kanshebber voor de functie.

De nieuwe topman volgt bij de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Christoph Franz op. Franz vertrekt naar de Zwitserse farmaceut Roche.

Liberty Global is een voorname concurrent van Deutsche Telekom, waar Obermann eerder aan het hoofd stond. Hij trad pas begin januari aan als hoogste baas bij Ziggo. Als de overname door Liberty Global succesvol wordt afgerond, krijgt hij ruim drie miljoen euro. (Novum/AP)