Transport Online - Weinig treinen naar Schiphol dit weekeinde

Weinig treinen naar Schiphol dit weekeinde

Weinig treinen naar Schiphol dit weekeinde
07-02-2014 13:21 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het treinverkeer naar Schiphol is door werkzaamheden aan het spoor komend weekeinde verstoord. Tussen vrijdagavond en maandagochtend is de luchthaven moeilijk te bereiken vanuit het noorden van het land en de regio Amsterdam en Utrecht. Prorail verrichtte vorig jaar ook al tijdens een aantal weekeinden werkzaamheden aan het traject.

De werkzaamheden betreffen de verdubbeling van het spoor tussen Schiphol en Amsterdam. De verbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad moet daarvoor worden verbeterd. Dit weekeinde staat het saneren van twee wissels, het afronden van een nieuw stuk spoor het en afbreken van een viaduct op de planning.

Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol en tussen Amsterdam Zuid en Schiphol rijden vrijdag vanaf 22.00 uur in beide richtingen minder treinen. Tussen Amsterdam Zuid en Schiphol moeten reizigers overstappen op de bus.Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid en Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers op die trajecten moeten omreizen, extra overstappen of kunnen gebruikmaken van bus of metro. De extra reistijd loopt op tot een uur.

Treinreizigers uit de richting Leiden, Den Haag en Rotterdam kunnen Schiphol wel volgens de normale dienstregeling bereiken. De werkzaamheden beginnen vrijdag om 22.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Na dit weekend volgen nog zes andere weekenden waarin werkzaamheden invloed hebben op het treinverkeer. (Novum)

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen