Vos Logistics bouwt nieuw distributiecentrum in Oss

Vos Logistics bouwt nieuw distributiecentrum in Oss
07-02-2014 09:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OSS - Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics bouwt een duurzaam distributiecentrum op industrieterrein "De Geer" in Oss. Deze uitbreiding is een belangrijke ontwikkeling voor de logistieke propositie van Vos Logistics.

Het distributiecentrum is uitstekend bereikbaar zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor. Met deze uitbreiding komt de totale warehouse capaciteit van Vos Logistics in de Benelux en Duitsland op 170.000 m2.

Modern logistiek centrum

Het gebouw bestaat uit 24.300 m² opslagruimte met 33 loadingdocks en faciliteiten voor het laden en lossen van Ecocombi’s, 680 m² kantoorruimte en een mezzanine van 800 m2. Het logistieke centrum wordt gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Op 1 oktober 2014 wordt het nieuwe centrum in gebruik genomen. Vos Logistics heeft een optie voor verdere uitbreiding met 2,0 ha. Het distributiecentrum wordt gebouwd door Montea, een beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux, in partnership met Bouwbedrijf Van der Maazen uit Oss. Het gebouw wordt voor een periode van 7 jaar gehuurd door Vos Logistics.

Toine van Gils, directeur Contract Logistics van Vos Logistics zegt in een toelichting: "Dit nieuwe platform in combinatie met de bestaande activiteiten in Oss stelt ons in staat efficiënter en flexibeler te werken. Hierdoor zijn wij beter in staat onze klanten te faciliteren in hun groeistrategie. De strategische ligging door de goede ontsluiting middels de snelwegen A50 en A59 én met name de nabijheid van de trimodale terminal in Oss voor inkomende- en uitgaande containerstromen zijn belangrijke factoren om mondiale en regionale goederenstromen kostenefficiënt te managen."

Wethouder Jan van Loon van de gemeente Oss is blij met de keuze voor Oss voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics: "De uitbreiding van Vos Logistics is een mooie opsteker voor de werkgelegenheid in de Gemeente Oss. Om de (trimodale) logistieke propositie te ontwikkelen werkt de gemeente nauw samen met logistieke bedrijven binnen het Logistiek Platform Oss.

Deze ontwikkeling is voor het gemeentebestuur een bevestiging dat we met de keuze voor logistiek als een van de economische speerpunten in de gemeente Oss een goede weg zijn ingeslagen."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden