Transport Online - Vier MAN TGX Euro 6-trekkers voor Van der Bas Transport

Vier MAN TGX Euro 6-trekkers voor Van der Bas Transport

Vier MAN TGX Euro 6-trekkers voor Van der Bas Transport
06-02-2014 17:19 | M.A.N. | auteur De Redactie

REEUWIJK - Van der Bas Transport in Reeuwijk heeft vier MAN TGX Euro 6-trekkers ingezet. Fraaie trucks, die in technisch opzicht mijlenver afstaan van de eerste MAN die dit bedrijf veertig jaar geleden kocht. Toen waren er bijvoorbeeld nog geen strenge emissieregels. Op dat vlak is in de afgelopen vier decennia veel veranderd, maar het vertrouwen in MAN is bij Van der Bas Transport onveranderd groot. Volgens directeur Jos van der Bas is de kwaliteit van de vrachtauto’s en de service van dealer Van Leeuwen Truckservice nog even solide als toen.

Van der Bas Transport is een Reeuwijks familiebedrijf dat al sinds 1945 bestaat. In 1974 werd de eerste bestelling voor een MAN-vrachtauto geplaatst bij Van Leeuwen Truckservice. “We zijn al veertig jaar klant, vanwege de goede prijs en de kwaliteiten van de trucks. Ook de goede relatie met de dealer speelt een grote rol”, zegt Jos van der Bas. “Als er een probleem is, dan lost Van Leeuwen dat altijd meteen goed op.”

Euro 6 verplicht

Van der Bas Transport vervoert vooral zeecontainers. De trucks komen daarom vaak op de Maasvlakte. Sinds begin dit jaar moeten alle nieuwe vrachtauto’s die hier rijden, voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Daarom heeft Van der Bas vier nieuwe MAN TGX Euro 6-trekkers aangeschaft. Het gaat om drie exemplaren van de TGX 18.440 4x2 BLS XLX EL Euro 6 en één TGX 26.440 6x2 BLS XLX Euro 6.

Mogelijk lagere toltarieven

De Euro 6-trucks bieden niet alleen op de Maasvlakte voordelen. Van der Bas Transport vervoert ook in de Benelux en Duitsland, waar in de toekomst mogelijk lagere toltarieven gaan gelden voor trucks die aan de Euro 6-norm voldoen. “En natuurlijk is het ook gewoon beter voor het milieu”, aldus Van der Bas.

MAN-servicecontract

Het wagenpark van Van der Bas Transport bestaat uit 27 voertuigen. De nieuwe MAN’s vervangen enkele oudere MAN’s. Van der Bas  heeft een MAN-servicecontract afgesloten voor het onderhoud bij Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen

Foto's

 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden
 • Van Helden
  Van Helden
 • J.Roeland
  BABINSKI

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions