Clicky


Giftige stof gelekt uit wagon Zwijndrecht [update]

Giftige stof gelekt uit wagon Zwijndrecht [update]
06-02-2014 13:53 | Algemeen | auteur De Redactie

ZWIJMDRECHT - Uit een goederenwagon op een rangeerterrein tussen Barendrecht en Zwijndrecht is donderdag een kleine hoeveelheid giftige stof ontsnapt. Het gaat om acrylonitril en dat gaf veel stank, zegt een brandweerwoordvoerder. Het treinverkeer tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht is gestremd.

Het licht ontvlambare acrylonitril wordt onder meer gebruikt bij het maken van lijm. De stof zat in een lege wagon op het rangeerterrein Kijfhoek, maar die was nog niet gereinigd, waardoor er nog een restje in zat. Het goedje was ontsnapt door een windklep die openstond. Toen de brandweer arriveerde werd de stof niet meer in de lucht gemeten. Bij het onderzoek trokken de brandweermannen uit voorzorg gaspakken aan.

De bedrijfsbrandweer van Prorail is de windklep nu aan het dichten. Voor de omgeving zou geen gevaar zijn, maar omdat de wagon langs een spoorlijn staat, is besloten het treinverkeer toch stil te leggen. Het is volgens de woordvoerder niet te zeggen hoelang dat nog duurt. Reizigers tussen Rotterdam en Dordrecht kunnen omreizen via Utrecht. (Novum)