Clicky


Vier IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Middelkoop Duiven

Vier IVECO Stralis Hi-Road op LNG voor Middelkoop Duiven
06-02-2014 10:47 | Iveco | auteur De Redactie

DUIVEN - Afgelopen week heeft logistiek dienstverlener Middelkoop uit Duiven vier nieuwe IVECO Stralis Hi-Road trekkers op LNG in gebruik genomen. Door de inzet van schonere voertuigen als LNG en CNG, stuurt Middelkoop aan op het reduceren van de CO2-emissie en draagt bij aan brandstoftransitie en verduurzaming van het transport in Nederland. De keuze voor de nieuwe IVECO’s sluit hier volledig bij aan. IVECO dealer Schouten leverde de voertuigen in Duiven af.

Middelkoop Duiven is een logistieke dienstverlener met onder andere een servicedienst van 24-uurs distributie binnen de Benelux. Middelkoop Duiven hanteert hierbij een zeer bewuste bedrijfsvoering met de focus op onder andere duurzaamheid, efficiënte distributie, horizontale samenwerkingsverbanden, inzet van schonere voertuigen en een actief beleid op brandstofverbruik.

IVECO Stralis Hi-Road LNG

De nieuwste voertuigen in het wagenpark van Middelkoop zijn van het nieuwe type IVECO Stralis Hi-Road met LNG(vloeibaar aardgas). Onder de cabine bevindt zich een 330pk sterke gasmotor met een koppel van maximaal 1.300 Nm. Deze zes-in-lijn motor is gekoppeld aan een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. De IVECO’s op vloeibaar aardgas hebben een actieradius van ongeveer 750 km en zullen bij het LNG-tankstation in Duiven worden voorzien van brandstof.

Duurzaamheid

Het Gelderse bedrijf heeft een duidelijk MVO-beleid dat er onder andere op is gericht om schonere voertuigen in te zetten, CO2-emissie te beperken, brandstofverbruik te verlagen en kilometers efficiënter te benutten. Met het voeren van dit beleid heeft het bedrijf de “Lean and Green Award” behaald en won het een “Lean and Green Star” voor de daadwerkelijk behaalde resultaten. Dit is een tastbaar bewijs voor de inspanningen van een verdere verduurzaming van haar logistieke processen.

De keuze voor de nieuwe IVECO Stralis met LNG als brandstof past dus volledig in het beleid van Middelkoop Duiven. De uitstoot van de nieuwe IVECO’s is zeer beperkt. De CO2-emissie wordt verlaagd met 10% (wanneer er biogas wordt getankt is dit 80%). De uitstoot van NOx is 59% lager dan van een vergelijkbare dieseltruck en de uitstoot van roetdeeltjes wordt met 96% verminderd. Daarnaast zijn de LNG-trucks 75% stiller dan een vergelijkbare dieseltruck.