Tankstations grensregio claimen kwart minder omzet

Tankstations grensregio claimen kwart minder omzet
06-02-2014 10:07 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Pompstationhouders in de grensstreek hebben in januari een kwart minder verdiend aan de verkoop van diesel en lpg dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat komt doordat de brandstoffen in Nederland veel duurder zijn dan in buurlanden, zo meldt Tankpro donderdag op basis van cijfers van de Belangenvereniging Tankstations (BETA).

Vooral de verkoop van diesel in de grensstreken is sterk achteruitgegaan, sinds de accijns op brandstof begin dit jaar verder omhoog ging. De pompstationhouders verkochten in januari gemiddeld 23 procent minder diesel. Bij lpg daalde de omzet met 27 procent op jaarbasis, zo blijkt uit de verkoopcijfers van 37 stations in de grensregio.

Een liter diesel kost in Nederland sinds de accijnsverhoging gemiddeld ongeveer tien cent meer dan in België of Duitsland, zo stelt BETA. Bij lpg zijn de verschillen nog groter, vaak tussen de 20 en 25 cent. De branchevereniging wil daarom een compensatieregeling voor tankstationhouders in het grensgebied. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden