Mishandelingrechtszaak Schavemaker Transport aangehouden

Mishandelingrechtszaak Schavemaker Transport aangehouden
05-02-2014 18:05 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

BREDA/HAZELDONK – De strafzaak tegen directeur S. van Schavemaker Transport in Breda / Hazeldonk en 4  door hem ingehuurde beveiligers is woensdag voor onbepaalde tijd aangehouden.

Perswoordvoerder Elke Kool heeft de nieuwsredactie van Transport Online een toelichting gegeven: “De zaak is niet inhoudelijk behandeld en er zijn dus geen strafeisen”, meldt ze.

En later voegt ze eraan toe: “De rechtbank wil meer getuigen horen in Polen. Er is nog geen nieuwe datum voor de zaak.”

Mishandeling

S. en de 4 anderen staan terecht voor mishandeling en bedreiging van Poolse vrachtwagenchauffeurs. De zaak is 5 jaar geleden al gebeurd en nog steeds niet afgerond.

De Poolse chauffeurs hadden zich in 2009 opgesloten in hun wagen en eisten een beter salaris. S. huurde de beveiligers in en die knuppelden de chauffeurs uit de cabine van de vrachtwagens. Ze gebruikten ook een ijzeren pijp. Er vielen 2 gewonden.

Verbaasd

Bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten is al lange tijd namens de slachtoffers bij de kwestie betrokken. Hij reageert verbaasd over de gang van zaken in de rechtbank.

“Ik kan natuurlijk niet in de keuken van het proces kijken. Maar ze zouden nu verder gaan met het proces omdat de getuigen zijn getraceerd en gehoord zouden worden”, begint hij te vertellen.

“En dat is blijkbaar niet zo. Ik begrijp niet goed wat ze aan het doen zijn. Als je de afgelopen 5 jaar de getuigen niet kon vinden, wat verwachten ze nu dan wel te ontdekken?”

En: “Ik kan mij wel voorstellen dat ze deze zaak nu aanhouden, omdat die anders zou gaan verjaren.”

Maatschappelijk belang

“De kwestie was eerst bij de kantonrechter. Die verwees de zaak door naar de meervoudige kamer vanwege het maatschappelijke belang. Ik vind het raar dat ze er vervolgens zo lang mee wachten”, wil Stroo nog kwijt.

De nieuwsredactie heeft woensdagnamiddag geprobeerd om verdachte S. te traceren voor een reactie. Hij blijkt telefonisch onbereikbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden