De Winter Logistics neemt Wiell Food & Flower Logistics over

De Winter Logistics neemt Wiell Food & Flower Logistics over
05-02-2014 16:16 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

HONSELERSDIJK - Logistiek dienstverlener De Winter Logistics uit Honselersdijk neemt de failliete Limburgse vervoerder Wiell Food & Flower Logistics over. Met ingang van aanstaande zondag 9 februari zal De Winter Logistics de dienstverlening van het bedrijf voortzetten.

Voor De Winter Logistics betekent de overname een belangrijke stap in de versterking van de eigen positie in de strategisch aantrekkelijke Euregio. "Het tuinbouwgebied rond Venlo is nu al een belangrijk logistiek draaipunt en de regio zal de komende jaren alleen nog maar interessanter worden. We zijn er nu al vertegenwoordigd, maar door de integratie met de activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics is het fundament onder onze activiteiten in de Euregio verder versterkt", verklaart directeur Eric de Winter de belangstelling voor het Limburgse bedrijf.

De Winter Logistics is onderdeel van de coöperatie Greenport Logistics, het landelijke samenwerkingsverband van een aantal prominente vervoerders in de sierteelt. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het geconditioneerde vervoer en de logistiek van bloemen en planten, maar heeft ook ervaring in de AGF-sector. Het bedrijf dateert al vanaf 1992.

Groenten en sierteelt

Wiell Food & Flower Logistics was in 2013 in zwaar weer gekomen door de aanhoudende problemen in de wegtransportsector en op 22 januari jl. is het faillissement uitgesproken. Het bedrijf is ontstaan uit een overname van Te Baerts Transport & Logistiek door LOZON Transport & Logistiek. Hierdoor is het oorspronkelijke werkterrein, de groentesector, verbreed met de sierteelt. Het bedrijf is actief op meerdere locaties: Venlo, Aalsmeer, Eelde, Horst en het Duitse Herongen. Wiell Food & Flower Logistics bedient ongeveer achthonderd klanten. Onder de dienstverlening valt niet alleen het transport, maar ook logistieke diensten zoals ompakken, stickeren en geconditioneerde opslag.

Integratie van de bedrijven

Alle activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics worden geïntegreerd in die van De Winter Logistics. De vestiging van Wiell Food & Flower Logistics in Horst zal op korte termijn sluiten. Vanaf dat moment zullen de operationele activiteiten worden aangestuurd vanuit de locatie op de veiling Rhein-Maas in Herongen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden