Clicky

 'Heiploeg moet bij groei ex-werknemers baan bieden'

'Heiploeg moet bij groei ex-werknemers baan bieden'
05-02-2014 14:53 | Algemeen | auteur De Redactie

ZOUTKAMP - Als het Groningse vissersbedrijf Heiploeg weer snel groeit, zoals het zelf verwacht, moeten de ontslagen werknemers voorrang hebben om weer aangenomen te worden. Dat wil CNV Vakmensen. Heiploeg-directeur Edo Abels stelde dinsdag in de Leeuwarder Courant alweer kansen voor groei te zien voor het vorige week doorgestarte bedrijf.

Door het faillissement van Heiploeg en de doorstart onder de vleugels van het Katwijkse Parlevliet & Van der Plas zijn negentig vaste werknemers hun baan kwijtgeraakt. CNV Vakmensen wil nu met Heiploeg de afspraak maken dat bij eventuele groei de oude werknemers met voorrang worden aangenomen.

De vakbond wil ook meer garanties voor de driehonderd werknemers die hun baan wel behielden. Die moesten bij het doorgestarte bedrijf genoegen nemen met minder salaris en krijgen geen onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering meer. Dat scheelt vijftien tot twintig procent aan inkomsten. "Het was slikken of stikken", zegt CNV-bestuurder Bernard Zijlstra.

CNV vindt dat Heiploeg in ruil voor het loonoffer een baangarantie moeten krijgen voor de komende drie jaar. "Gezien het optimisme van de directeur over de groeikansen van het bedrijf is dat niet onredelijk, lijkt mij", vindt Zijlstra. "Daarover wil ik graag zo snel mogelijk met de directie in gesprek." (Novum)

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats