Transport Online - Tweede halfjaar zorgt voor groei luchtvrachtverkeer

Tweede halfjaar zorgt voor groei luchtvrachtverkeer

Tweede halfjaar zorgt voor groei luchtvrachtverkeer
05-02-2014 13:22 | Luchtvracht | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De luchtvaartsector heeft vorig jaar 1,4 procent meer vracht vervoerd dan een jaar eerder. De stijging kwam vooral doordat in de tweede helft van het jaar de vraag naar vrachtvervoer toenam. Dat heeft de internationale brancheorganisatie IATA woensdag laten weten.

De capaciteit groeide in 2013 met 2,6 procent harder dan de vraag. De bezettingsgraad was volgens IATA met 45,3 procent dan ook zwak.

De prestaties per regio verschilden aanzienlijk. Zo was er in het Midden-Oosten en in Latijns-Amerika respectievelijk sprake van 12,8 en 2,4 procent meer vraag naar luchtvrachtverkeer. In Azië, waar ongeveer veertig procent van het totale vrachtverkeer per lucht plaatsvindt, nam de vraag juist met een procent dalen.

Volgens topman Tony Tyler van IATA was 2013 een 'taai jaar' voor de sector. "Hoewel we wat verbeteringen hebben gezien in de vraag in de tweede helft van het jaar, kunnen we nog steeds verwachten dat 2014 een uitdagend jaar wordt." Tyler hekelt in zijn toelichting de handelsbelemmeringen die steeds meer regeringen opwerpen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions