Clicky


'Deutsche Bank ontslaat valutahandelaren om fraude'

'Deutsche Bank ontslaat valutahandelaren om fraude'
05-02-2014 10:26 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Deutsche Bank heeft drie handelaren van een vestiging in New York ontslagen vanwege frauderen met wisselkoersen. Dat meldt persbureau Reuters woensdag op basis van bronnen bij de Duitse Bank. Een van de handelaren werd begin december al geschorst, toen bij intern onderzoek e-mails van hem werden gevonden, die duidden op de fraude.

De bank zou het ontslag van de handelaren dinsdag hebben laten weten aan de medewerkers van de New Yorkse vestiging. Een woordvoerder van Deutsche Bank laat weten dat het concern meerdere verzoeken heeft gekregen om mee te werken aan een onderzoek naar valutafraude en aan al die onderzoeken meewerkt.

"Als er aanleiding toe is, ondernemen we actie tegen individuen", aldus de zegsvrouw. Eerder maakten ook drie Britse banken al bekend dat ze handelaren hadden geschorst omdat ze zich mogelijk bezighielden met valutafraude. Zo zou Barclays al zes medewerkers hebben geschorst, Royal Bank of Scotland twee en HSBC een.

Het ontslag van de handelaar van Deutsche komt op een moment dat toezichthouders wereldwijd zich bezighouden met onderzoeken naar fraude op de valutamarkt, waar dagelijks voor 5,3 biljoen dollar (3,9 biljoen euro) wordt verhandeld. Naast de eerder genoemde banken zouden ook UBS, Citigroup en JP Morgan daarbij betrokken zijn. Al deze banken waren ook betrokken bij het omvangrijke Libor-schandaal. (Novum)