Clicky


PTB Special ontwikkelt speciale High-Speed pallettrucks

PTB Special ontwikkelt speciale High-Speed pallettrucks
05-02-2014 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De specialisten van PTB Special Products hebben speciale elektrische High-Speed pallettrucks ontwikkeld met rijdsnelheden tot maar liefst 20 km/h.

Supermarktketen Lidl ontvangt dagelijks tientallen containers van overzee. Deze PTB High-Speed Pallettrucks rijden ze leeg. Het gaat om honderden pallets per dag die met hoge snelheid en met maximale continuïteit het logistieke proces doorlopen.

De aanleiding voor de ontwikkeling van deze magazijntrucks is een combinatie tussen de handling van enorme palletvolumes en lange transportafstanden in een groot 24/7 distributiecentrum. De PTB machines bewerkstelligen een enorme efficiency verbetering.

Machine eigenschappen

Deze elektrische magazijntrucks beschikken onder andere over de volgende eigenschappen:

- Rijdsnelheden tot 20 km/h
- Hefvermogen 3,5 ton
- Special lang vorkenbord van vier meter
- Hoge en ergonomische zitplaats
- Fingertip bediening
- Zijdelings batterijwisselsysteem
- Elektronisch stuurwiel met Force Feedback en 360° steering
- Volledig verstelbaar stuurkolom

Tevens zijn de machines voorzien van Dubbele AC Aandrijfmotoren wat leidt tot maximaal vloercontact, meer stabiliteit en perfecte remeigenschappen.

PTB Special is fabrikant en leverancier van niet standaard mobiel intern transport apparatuur. Veelal speciale pallettrucks, stapelaars en industriële trekkers. PTB heeft voor veel gerenommeerde relaties, waaronder ASML, Philips, Ned-train, APM-Müller, Hitachi en vele anderen, speciale machines bedacht, geconstrueerd en gefabriceerd. Niet eerder bedachte oplossingen maakt PTB tot realiteit.