Clicky


Prinses Beatrix verhuisd naar kasteel Drakensteyn

Prinses Beatrix verhuisd naar kasteel Drakensteyn
04-02-2014 17:48 | Binnenland | auteur De Redactie

LAGE VUURSCHE - Prinses Beatrix is verhuisd naar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Ze heeft dinsdag officieel haar intrek genomen in het kasteel, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. De prinses heeft zich rond het middaguur in het gemeentehuis van de gemeente Baarn ingeschreven in het bevolkingsregister.

De Rijksvoorlichtingsdienst liet eerder deze maand al weten dat de 76-jarige prinses begin dit jaar zou verhuizen. Ze woonde tot dinsdag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Daar gaan koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters nu wonen.

Wanneer het gezin van de koning naar Den Haag verhuist, is nog niet bekend. Het paleis wordt eerst deels aangepast, laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd weten. Ook is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden beginnen. De zegsvrouw wilde nog niet zeggen of dat nog maanden of jaren duurt.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil verder ook niet zeggen wat er met de Eikenhorst gebeurt als de koning en koningin naar Huis ten Bosch gaan. "Het landgoed is privé-eigendom van de familie. Wat er mee gebeurd is privé."

Ook Drakensteyn is eigendom van de koninklijke familie. Het kasteel aan de Slotlaan in de Utrechtse plaats is sinds 1959 in bezit van Beatrix. Ze woonde er van 1963 tot 1981, toen ze als koningin naar Den Haag verhuisde. Het kasteel ligt naast de begraafplaats van Lage Vuursche waar in augustus prins Friso werd begraven.

In 2006 werd besloten dat Drakensteyn gerenoveerd zou worden om het kasteel weer bewoonbaar te maken. Het werd volgens moderne eisen beveiligd en klaargemaakt voor de terugkeer van de prinses. Beatrix verbleef er de afgelopen jaren al met grote regelmaat, weten buurtbewoners die kunnen zien wanneer de koninklijke standaard is gehesen. (Novum)