Clicky


Stichting Veilige Havens lanceert de cursus Veiligheid Certificaat Haven

Stichting Veilige Havens lanceert de cursus Veiligheid Certificaat Haven
04-02-2014 17:43 | Algemeen | auteur De Redactie

De Stichting Veilige Havens (SVH) lanceert aanstaande donderdag de cursus Veiligheids Certificaat Haven (VCH). Het belangrijkste doel van de cursus is het verminderen van het aantal ongevallen in de Nederlandse havens. Tijdens de lancering is voor het eerst de cursus te zien.

De cursus

Vanaf 1 maart kunnen belanghebbenden zich inschrijven voor de cursus, die digitaal zal worden aangeboden en dus overal in Nederland te volgen is. Wennekes: “Het speciale van de cursus VCH is dat het zich niet alleen richt op kennisgeving, maar ook op het veranderen van houding en gedrag. Er wordt gebruik gemaakt van situaties die echt zouden kunnen voorkomen in de havens. Momenteel wordt er nog vaak een VCA(Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)-cursus gevolgd, maar ik merk dat hier nog weleens kritiek op wordt geuit vanuit sectoren. Ik verwacht dat onze cursus de VCA op termijn zal vervangen.”

Samenwerking

De cursus is door FNV Bondgenoten, CNV vakmensen en de werkgevers van de Nederlandse zeehavens opgericht. Samen vormen zij de Stichting Veilige Havens (SVH). Ruud Wennekes, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het is uniek dat werkgevers en vakbonden zo nauw met elkaar samenwerken. Het is mooi om te zien dat de veiligheid van de werknemer voorop staat.”