Clicky


Negen jaar geëist voor overvaller Brink's

Negen jaar geëist voor overvaller Brink's
04-02-2014 17:36 | Criminaliteit | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een 26-jarige man gaat als het aan justitie ligt negen jaar de gevangenis in voor zijn aandeel bij een gewelddadige overval op een geldtransport van Brink's in mei 2011. Twee handlangers werden eerder al veroordeeld tot celstraffen van negen en tien jaar.

De man was na de overval een van de meest gezochte criminelen van het land. Hij werd ruim een jaar later, in juni 2012, aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie kan worden bewezen dat de man bij de overval betrokken is geweest. In de vluchtauto werden dna-sporen gevonden en diverse verklaringen bevestigen de aanwezigheid van de 26-jarige man. Dat hij ten tijde van de overval in Marokko zou zijn geweest, is volgens justitie 'flauwekul'.

De overval deed volgens het OM denken aan het Wilde Westen. De gewapende overvallers wilden het transport beroven toen de geldwagen bij een bank in Driebergen was. De overval mislukte, waarna de drie op de vlucht slagen en zich 'schietend' een weg door Driebergen baanden.

Een kogel miste een bestuurder van een auto nipt en ging ook net langs een buurtbewoner van wie een ruit van haar woning werden geraakt. In de vluchtauto werden laten kleding, schoenen en zelfgemaakte kraaienpoten gevonden.

De rechtbank in Utrecht doet naar verwachting over twee weken uitspraak. (Novum)