Clicky


Vastgoedhandelaar Roger Lips moet cel weer in

Vastgoedhandelaar Roger Lips moet cel weer in
04-02-2014 11:46 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH - Vastgoedondernemer Roger Lips wordt weer ingesloten omdat hij de afhandeling van zijn faillissement dwarszit. Hij mag alleen nog maar contact hebben met zijn advocaten, curatoren en de rechter. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Als Lips ook contact heeft met anderen, bestaat volgens de rechtbank een 'reëel gevaar' dat hij eventueel nog aanwezig vermogen wegsluist.

Lips werd in april vorig jaar persoonlijk failliet verklaard. Omdat hij weigerde de curatoren informatie te geven die zij nodig hadden voor de afhandeling van het faillissement, werd hij op 10 september ingesloten. Dat is officieel overigens geen straf, maar een middel om iemand te dwingen mee te werken.

Begin oktober had Lips volgens de rechtbank verbetering laten zien door enige informatie te verstrekken. Hij kwam vrij onder de voorwaarde dat hij alle benodigde informatie zou geven, maar dat gebeurde niet en dus oordeelde de rechtbank dat hij weer moest worden ingesloten.

De vastgoedondernemer verzocht de rechtbank daarop zijn inbewaringstelling uit te stellen of hem die uit te laten zitten in zijn eigen woning. De rechtbank riep hem op om dit in een zitting in januari te bespreken, maar daar kwam Lips niet opdagen. Daarom heeft de rechtbank zijn verzoek nu afgewezen.

Lips, bekend van de ontwikkeling van verschillende grote vastgoedprojecten, werd eerder vorig jaar ook in hoger beroep failliet verklaard op verzoek van ABN AMRO. Die zegt 25 miljoen euro tegoed te hebben van de vastgoedondernemer. SNS eist 52 miljoen euro van Lips. De Udenaar is in cassatie gegaan tegen het faillissement. (Novum)