Clicky


Bonden akkoord met Sanoma over sociaal plan

Bonden akkoord met Sanoma over sociaal plan
03-02-2014 13:34 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vakbonden hebben een akkoord bereikt met Sanoma over het sociaal plan bij de uitgever. Dat maakten FNV Kiem, CNV en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) bekend. De leden van de drie bonden, die tot maandagochtend konden stemmen, kunnen zich nu wel vinden in het plan.

Het akkoord tussen het Finse Sanoma en de werknemers van zijn Nederlandse tak was al op handen. Vorige week werd bekend dat de bonden het in grote lijnen eens waren met de uitgever. De leden vonden de plannen toen echter nog te onduidelijk. Na overleg met Sanoma werden ook de laatste gaten in het akkoord gedicht, zo schrijven de bonden in een verklaring.

De leden van de vakbonden wilden onder meer nog dat ontslagen medewerkers die zelf een baan vinden alsnog op een ontslagvergoeding kunnen rekenen. Ook de regeling voor medewerkers ouder dan 60 jaar moest verder worden versoepeld voor de leden van de bonden met het plan wilden instemmen.

Sanoma maakte vorig jaar bekend vijfhonderd banen te willen schrappen bij zijn Nederlandse tijdschrifttak, een kwart van het totale personeelsbestand. De ontslagen zouden in de loop van dit jaar moeten plaatsvinden. Ook deed de Finse uitgever enkele Nederlandse titels in de verkoop, zoals Nieuwe Revu en Playboy. (Novum)