Clicky

 Schaatsploegen zeggen vertrouwen in KNSB op

Schaatsploegen zeggen vertrouwen in KNSB op
03-02-2014 09:23 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De professionele schaatsploegen van Nederland zeggen maandag hun vertrouwen in de directie van de KNSB op. Na negen maanden praten is er nog steeds geen collectieve samenwerkingsovereenkomst gesloten, stelt oud-schaatser Yuri Solinger namens de Vereniging Professionele Schaatsteams (VPS) in De Telegraaf.

In de samenwerkingsovereenkomst worden commerciële afspraken tussen de ploegen en de schaatsbond vastgelegd. De ploegen willen meer zichtbaarheid voor hun sponsoren. Bij internationale wedstrijden komen schaatsers uit in pakken waar vrijwel alleen de naam van bondssponsor KPN op prijkt.

Veel ploegen hebben na dit seizoen een vertrekkende sponsor (TVM, BAM) of een geldschieter die zich nog beraadt op de toekomst (Beslist.nl, Liga, Corendon, Activia). Alleen de Brandloyalty-ploeg weet dat de sponsor volgend jaar nog aan het team verbonden blijft.

"Het is verdomd lastig om met sponsors of andere geïnteresseerden te praten als je niet weet wat je te bieden hebt", laat Solinger, die aan de Beslist.nl-ploeg verbonden is, weten. De schuld ligt volgens hem bij de KNSB. "Ik mis de intentie om eruit te komen. De KNSB wil op dezelfde voet verder. Voor de teams is dat onbespreekbaar."

Solinger en de VPS betreurt dat deze stap vlak voor de Spelen van Sotsji moet worden genomen. "Maar wij kunnen niet meer wachten." De VPS bereidt acties voor, maar die zullen niet tijdens de Spelen plaatsvinden. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions