Clicky


Acteur Philip Seymour Hoffman (46) dood gevonden

Acteur Philip Seymour Hoffman (46) dood gevonden
02-02-2014 23:10 | Showbizz | auteur De Redactie

NEW YORK/AMSTERDAM - De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman is dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. Dat bevestigt de politie. Hij is 46 jaar oud geworden. Bronnen bij de politie zeggen dat hij werd gevonden met een naald in zijn arm. Ze vermoeden dat een overdosis Hoffman fataal is geworden.

Hoffman kampte met drugsverslaving en liet zich vorig jaar opnemen in een afkickkliniek voor zijn verslaving aan heroïne. In de woning van Hoffman werden ook envelopjes zijn aangetroffen met een op de harddrug gelijkende stof, aldus de bronnen bij de politie. Of het ook echt om heroïne gaat wordt onderzocht.

Vorige maand was op het Amerikaanse Sundance Festival de film A Most Wanted Man te zien, van de Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn. In het drama gebaseerd op de gelijknamige thriller van John le Carré speelt Hoffman een Duitse spion. De film komt later dit jaar in de bioscopen.

Enkele weken geleden meldde de Amerikaanse betaalzender Showtime dat Hoffman te zien zou zijn in Happyish. De comedyserie zou gaan over een man van middelbare leeftijd en zijn zoektocht naar geluk.

De acteur werd bekend van films als Boogie Nights, The Big Lebowski en Magnolia. Hoffman werd vier keer genomineerd voor een Oscar en won het gouden beeldje in 2006 voor zijn rol als de excentrieke Amerikaanse schrijver Truman Capote.

Hoffman was behalve van het witte doek ook bekend van zijn theaterwerk. Hij stond met talloze stukken op Broadway in New York en kreeg diverse Tony-nominaties. Zo werd hij geregisseerd door Sam Shepard in het stuk True West, door Mike Nichols in De Meeuw van Tsjechov en door Peter Sellars in Shakespeares stuk De Koopman van Venetië.

Eenmaal regisseerde Hoffman zelf een film. In 2010 kwam hij met het drama Jack Goes Boating, waarin hij zelf de hoofdrol speelde. Hij speelde in de komedie een limousinechauffeur in New York die hard op zoek was naar de liefde.

Hoffman laat zijn vriendin Mimi O'Donnell en drie kinderen achter. (Novum/AP)